Министър Радев се примоли за чуваемост , миньорите не го отразиха

Енергетици са блокирали пътища и магистрали повече от 30 часа, отказаха да отидат на среща с представители на министерството на енергетиката

Новини
14:32 - 30 Септември 2023
2820
Министър Радев се примоли за чуваемост, миньорите не го отразиха

Това, което е най-важно за всички хора, е да имаме разговори, да имаме диалог, да има чуваемост. Мисля, че едва ли има някой, който да не споделя загриженост за всяко работно място, каза пред журналисти енергийният министър Румен Радев в Раднево. Той дойде за среща, на която бяха поканени легитимните синдикални представители на ТЕЦ-а и на „Мини Марица изток“ и ръководствата на двете дружества, но синдикатите отказаха среща с Радев. Радев и в разговора участват само представители на ръководството.  

Без разговор няма как да се случат нещата, каза още енергийният министър и допълни, че е готов да отиде при протестиращите на място на автомагистрала „Тракия“.

Според него трябва да започне да се действа, а не само да се говори за преход. Тези преходи няма как да се случат изведнъж, посочи министърът. 

По-рано днес синдикатите от комплекса "Марица изток" заявиха, че отказват да се срещнат днес с енергийния министър Румен Радев в Раднево, а го канят на среща на протеста на детелината на автомагистрала "Тракия". 

Блокадата на възлови пътни артерии в Старозагорско е продължила цяла нощ и продължава и към този момент. Протестиращи миньори и енергетици блокират вече повече от денонощие преминаването през прохода Хаинбоаз в района на село Гурково, детелината на автомагистрала "Тракия" към Стара Загора и Хасково на 208-и километър и главния път София- Бургас.