Министър Шишков: Чакам извинение от Бойко Борисов

Няма да участвам в редовен кабинет, категоричен е той

Новини
09:37 - 19 Април 2023
1901
Министър Шишков: Чакам извинение от Бойко Борисов

"В редовен кабинет по никакъв начин няма да участвам". Това заяви служебният регионален министър Иван Шишков по повод офертата, отправена от Бойко Борисов веднага след изборите - в редовно правителство да влязат и министри от служебното.

"Аз съм архитект, гледам си тясно моята работа. Не бих влязъл в разговор за политика. Не желая да влизам в уговорки с политиците", коментира още Шишков в студиото на Би Ти Ви.

Според Шишков редовните правителства "носят заряда в себе си и желанието определени партии да извършват определени дейности". А служебният кабинет обслужвал единствено интересите на държавата и в едно редовно правителство това нямало как да се случи.

"Когато политиците имат някаква перспектива за развитие в нашия сектор за пътното развитие и инфраструктура, те всъщност имат желанието да направят нещо по време на техния политически мандат. А ние искаме да има развитие за години напред", каза служебният министър на благоустройството и развитието.

Обсъдена бе и аварията на главен булевард във Варна. Снощи наводнен бе "Васил Левски", по който движението бе преустановена за кратко време.

"Проблемът е в развитието на инфраструктурата са желанието просто да бъде изградена, а не да обслужва хората по начина, по който трябва да го прави. Това, което ще направя след репортажа е да поискам цялостна проверка на структурата на бул. "Васил Левски".

Той допълни, че резултатите от проверките на магистралите и качеството на асфалта би трябвало да излязат до края на месеца. Именно те ще дадат точна яснота как да се ремонтира пътя.

Шишков коментира и казуса с Бойко Борисов, който го нарече "убиец" в ефир. "Бях изключително учуден за поведението му. Ще изчакам г-н Борисов да намери начин да се запознае със случая, аз нямам никакво отношение."

Според Шишков става въпрос за незаконно строителство и инфраструктура, която общината е изградила.

"Аз нямам никаква информация. Никога не са ме викали от прокуратурата", допълни той.

"Ако Борисов намери сили в себе си да разбере какво се е случило, нещата биха приключили цивилизовано", каза още министърът. А извинение би приел от всеки.