Министър Вълчев ще посети училища и университети във Варна

Новини
14:57 - 26 Септември 2020
1845
Министър Вълчев ще посети училища и университети във Варна

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще присъства на церемонията по повод приключване на строителните дейности на Варненска търговска гимназия „Г. С. Раковски“ в понеделник, информира “24 часа”.

Проектът е на стойност 1 174 527 лв. по програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Сградата на учебния корпус на гимназията е част от групов паметник на културата с местно значение. Вече е направен основен ремонт на покривите, вътрешността на сградите, на учебния корпус и физкултурния салон, както и на спортната площадка.

Цялостно са ремонтирани вътрешните инсталации - отоплителна, електроинсталация и ВиК.

Външните тоалетни са преместени и са изградени нови санитарни помещения в учебния корпус, реставрира се фасадата и дворна чешма. Община Варна финансира ремонт и обновяване на останалите извън проекта части от дворното пространство със 127 375 лв.

Министър Вълчев ще посети и други учебни заведения във Варна, както и работна среща относно работата по обхват и включване на деца и ученици в образователната система и предотвратяване на отпадането на вече включени такива, съобщават от областна управа.