Миньорите не спират, блокираха още пътища

От АПИ публикуваха местата с ограничен трафик заради протестните действия

Новини
13:40 - 30 Септември 2023
9008
Миньорите не спират, блокираха още пътища

Временно се ограничава движението на тежкотоварни автомобили по път I-5 Стара Загора - Димитровград поради протестни действия, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).  Тежкотоварният трафик се пренасочва по обходен маршрут Гълъбово - Раднево - Нова Загора и се регулира от „Пътна полиция“.

Протестиращи миньори и енергетици вчера блокираха главни пътни артерии в област Стара Загора. Малко преди 7:00 часа те ограничиха възможността за преминаване през прохода Хаинбоаз в района на село Гурково. Протестиращите блокираха и детелината на автомагистрала „Тракия" към Стара Загора и Хасково на 208 километър, главния път между Стара Загора и Хасково в района на село Загоре, главния път София- Бургас, както и движението пред ТЕЦ „Брикел“.

Днес от синдикатите в комплекса „Марица-изток" отказаха отправената покана за среща от страна на енергийния министър Румен Радев в Раднево и го поканиха на среща на протеста на детелината на автомагистрала „Тракия". По-рано от местния синдикат  на КНСБ в ТЕЦ 2 информираха, че продължава блокадата  на възлови пътни артерии в Старозагорско.