Миодраг Йешич: Странни неща се случиха през 2006-та

Сръбският треньор отговори на Васил Божков, че титлата през онзи сезон не е била изтъргувана от червения бос

Спорт
20:55 - 12 Август 2020
1894
Миодраг Йешич: Странни неща се случиха през 2006-та

ЦСКА не е продавал титлата в "А" група през 2006 година. Това обяви укриващият се в Дубай обвиняем бизнесмен Васил Божков, който по това време беше собственик на "червените".

"Историята е проста, треньорът избяга, не беше подготвил отбора. Това е проста история, никой не е продавал титлата. И пак искам да кажа на всички глупаци, които говорят, че титлата е продадена, че букмейкърските къщи нямат никакви интереси от уредени мачове и продадени титли, защото могат да загубят пари. Аз приемам залози, не правя залози", каза Божков.

"Васил Божков много добре го знае. Два, пъти преди да си тръгна, си подавах оставката, която той не прие и ми обясняваше колко съм важен за отбора. Не искам да се връщам толкова години назад. Все пак мина доста време от тези събития. И ми е тъжно. Знаеш много добре колко добър отбор бяхме събрали. Направихме и пробив в евротурнирите. Цялата истина е в една докладна записка, която написах заедно с администратора Георги Мидилев в момента, в който се прибрахме от подготовката. И лично занесох в офиса на Васил Божков. След това четох, че това не била никаква докладна. Но в нея описах точно какво може да се случи и какво трябва да се случи, за да запази отборът преднината си. Защото се случиха доста странни неща в отбора", заяви Йешич пред "24 часа".

"Изненадващо за мен при толкова преднина и при толкова добра игра бе разбита защитата ни. За нищо. Продадени бяха Деян Максич, Ибрахима Гай, Радослав Забавник. Без всякаква причина. А това бе защита, която в 15 мача през есенния полусезон пропусна само 10 гола. А бяхме вкарали 54. Всъщност три от головете бяха пуснати в последния мач, когато победихме Локо (Пд) с 4:3. Така стават всъщност 7. Никой сериозен отбор, на нито едно ниво в света, няма да предприеме подобен ход. Но се случи. Тежко ми е да говоря, въпреки че минаха толкова години.

Първият път беше след 1:1 с Литекс, когато ни изгониха с Люпко Петрович. Тогава бях в офиса на Божков и му казах, че или аз оставам, или Стефан Орманджиев, Бог да го прости. След това дойде 2:2 с Беласица и тогава му казах, че и двамата трябва да си тръгнем. Така и не ми обясниха защо направиха така с отбора. Но никога не съм бягал от ЦСКА. Този отбор е завинаги в сърцето ми. И сега го следя постоянно. И пожелавам успех в новото първенство", завърши треньорът.