Мира Баджева: Кой ще преживее червен кмет в столицата?

Васил Терзиев ще седне в стола на Йорданка Фандъкова, смята журналистът

Новини
21:00 - 30 Октомври 2023
10253
Мира Баджева: Кой ще преживее червен кмет в столицата?

Васил Терзиев ще е следващият кмет на София, изказа мнение пред БНР журналистът Мира Баджева. По думите й развитието в София е много интересно.

"ГЕРБ, която управляваше столицата толкова дълго време, сега не могат да стигнат до балотаж, според мен освен че има една умора в управлението на града, но също и кандидатът им не беше подходящ. 

Много интересен за сметка на това беше левият кандидат. Ваня Григорова успя да направи една различна кампания, самата тя беше различна, макар че твърде левичарски и твърде радикална, но все пак успя да привлече определени маси от лявонастроени хора, на които им беше писнало от постоянните проблеми в БСП през последните години. Това се видя в разликата между чисто мажоритарния вот за нея и вота за общинската листа на БСП".

Според Баджева, стигането на Григорова до балотаж е голяма нейна лична победа. 

“Колкото и да има съспенс тази седмица, няма как да обърне мача и Терзиев е следващият, според мен, кмет на София”, категорична бе тя в интервю за предаването “Нещо повече”. И още:

“Не си представям София с ляв или червен кмет.

Тук не мисля, че някой ще преживее, ако червен кмет управлява столицата.

Не си представям и как този кмет ще се оправи с общинския съвет. Не мисля, че това ще се случи. Малко ми звучи като научна фантастика”.

Интересна интрига има и във Варна, смята Мира Баджева. Според нея Иван Портних е слаба кандидатура на ГЕРБ.

Тепърва по места ще има доста големи сблъсъци в общински съвети и в управлението на някои градове, отбеляза журналистът. Според нея това ще бъде голямо изпитание за хората в съответните населени места. 

Относно предизборния скандал с машините Мира Баджева коментира: “Това е поредният удар по доверието в изборния процес, което и без това има големи проблеми с контролиран, купен вот, сега още нещо се добави — това съмнение около машините — могат ли да бъдат манипулирани, не могат ли. Една част от хората със сигурност изпитват по-големи подозрения, други се ядосаха и отидоха да гласуват напук. Голяма какофония стана”.