Мира Доберва за комата: Болката на героинята от романа ми ме разболя

Завърших ръкописа предишния ден, споделя подробности тв водещата

Нещо за четене
21:20 - 12 Ноември 2023
15967
Мира Доберва за комата: Болката на героинята от романа ми ме разболя

"Отдавам случилото се на романа ми, който завърших предишния ден. Пишех го в последните две години. Вътре имаше история, която не е моя, но аз я преживях много силно, толкова дълбоко вникнах в болката, за да мога да я напиша и преживя, че аз буквално се разболях. Една от героините умира, слава Богу не бях аз. "Това сподели водещата Мира Добрева след тежката ситуация, която преживя в началото на септември, тази година. 

Припомняме, че на 3-ти септември дъщерята на водещата съобщи във фейсбук, че майка ѝ е претърпяла операция и е в медикаментозна кома, след като е била на екскурзия до Рилските езера. 

Днес съм добре, вече съм добре и продължаваме напред, както се казва в клишето, сподели Мира Добрева. 

"Да, избягвам да говоря по темата, защото това, което ми се случи, предполагам, се е случило и на други хора и премеждието не бива да става повод да обикалям телевизионни студиа. Още ме е страх, още го преодолявам", сподели водещата си пред БНТ. 

Тя разказа, че като е излязла от "Пирогов" първото нещо, което е видяла, са били дърветата.

"Това, което ми се случи е било предопределено от новия ми роман. Аз самата бях изненадана - да си в кома е нещо, което обръща мирогледа ти, поглеждаш много навътре в себе си. Шегувахме се часове по-рано, от върха на Рилските езера дори се обадих на 104-годишната баба Дора. Много ми се искаше тя преживее гледките през моите очи", сподели още водещата. 

Преди броени дни Мира Добрева публикува кадри от злощастния ден, часове преди да се отзова на косъм на смъртта. 

В публикацията си Добрева обяснява, че в част от кадрите на видеото си личи колко ѝ е било лошо. Видеото е факт, тъй като водещата искала да заснеме влог, в който показва на последователите си красотата на Рилските езера.