Мира Радева: Борисов направи много грешки, но конфликтът започна Радев

Новини
09:40 - 07 Септември 2020
3567
Мира Радева: Борисов направи много грешки, но конфликтът започна Радев

Премиерът Борисов направи много грешки - прекомерния натиск и амбиция по отношение на коронавируса. Цялостната обстановка на забрани в епидемията изнерви хората. Такъв бе изводът на социоложката Мира Радева, споделен в ефира на Би Ти Ви. 

Ако искаш да спечелиш битката, дай шанс на противника. Не може да слагаш на масата един проект за нова България, вметна тя. 

Всички очакваха протестът да се умори, но те пък се оказаха жилави. Имаше един референдум и там 68 процента гласуваха „за“. Този проект за Конституция не носи промяната, която хората очакват.

Радева заяви, че е силно смутена от този емоционален градус и тон.

"Явно рациото в политиката го няма. Всички сме в русло на емоционалност, която не можем да овладеем. Имаме сериозни проблеми в демократичния модел. Но като има проблеми, това трудно става с викане.", каза социоложката.

Беше премината психологическа граница. Личностният конфликт между Радев и Борисов тръгна от Радев. Една криза се интерпретира като конфликт, но от друга страна като възможност. По-възрастните са консервативни. По-младите разглеждат промяната като възможност за тях самите. Всеки търси мястото си.