Миро с емоционална изповед: Пиех много! Спрях алкохола, за да не свърша като Ласкин

Изповеди
16:40 - 03 Февруари 2020
12787
Миро с емоционална изповед: Пиех много! Спрях алкохола, за да не свърша като Ласкин

Певецът Миро толкова много е прекалявал с алкохола, че е цяло чудо, че е жив. Той призна, че на 6 януари 2019 г., в деня на смъртта на Иван Ласкин, спира алкохола и започва своето прераждане.

В предаването "Папараци" по Би Ти Ви Миро сподели: "Смъртта на Иван Ласкин много ме стресна. Изплаших се, че аз ще съм следващият. Ние сме родени на една дата с Иван и аз бях много, много, много пиян. И цяла нощ се молех, че ако тази нощ свърши, аз няма да пия повече. Станах сутринта рано, отворих си телефона, видях, че Иван Ласкин е починал. Затворих телефона, оставих го настрана и си казах: Пич, имаш два пътя: живееш или умираш. Избери живота!"

Иван и Миро са родени на 10 март. Първият - през 1970-а, вторият - през 1976 г. Актьорът почина навръх Йордановден миналата година от чернодробна недостатъчност, след като дълги години прекаляваше с алкохола.

"Пиех стандартно като българите, в един момент освен че пиех, когато съм гневен, го правех и когато съм весел, и когато съм тъжен. Думата зависимост настъпва тогава, когато се освободиш от нея", сподели Миро.

Певецът не пиел по време на участие, но в момента, в който знаел, че остават само 40 минути до края започвал с бирата. По думите му, не само твърдият алкохол може да повлияе на човека, но и лекият, ако е в голямо количество.

В момента Миро се чувства добре и благодари на Бог всеки ден за това, че е трезвен. Той споделя историята за битката с алкохола, за да помогне и на други хора в неговата ситуация. Миро бе категоричен, че не смята да се връща към алкохолната си зависимост.