Мирослав Боршош и артистите обърнаха гръб на президента на 24-ти май (СНИМКИ)

Новини
10:38 - 24 Май 2021
20663
Мирослав Боршош и артистите обърнаха гръб на президента на 24-ти май (СНИМКИ)

Новият зам.-кмет по културата на София - Мирослав Боршош, както и редица артисти и музиканти първи уважиха честванията пред Националната библиотека по случай 24 май. По информация на Lupa.bg арт елитът е преценил, че няма нужда да се слива с политиците начело с президента Румен Радев и назначеното от него служебно правителство и затова творците поднесоха цветя и уважиха празника преди пристигането на държавния глава и министрите.

Минути преди Радев, служебният премиер Стефан Янев,служебният министър на културата проф. Велислав Минеков, служебният министър на образованието Николай Денков и другите политици да дойдат пред паметника на Светите братя Кирил и Методий зам.-кметът на София Мирослав Боршош, музикантите Дони и Иван Лечев, актьорите Роберт Янакиев и Саня Борисова и още десетки творци са си тръгнали от церемонията.

"Днес честваме най-голямото духовно достижение на нашия народ - създаването на собствена писменост. Трябва да помним, че преди повече от 1100 години именно България бе държавата, която спаси делото на светите братя Кирил и Методий", беше част от речта на президента Румен Радев по случай 24-ти май.

Снимки: Агнес Методиева