Мирослав Клозе: Младите сега ги интересува цветът на бутонките и не могат да съберат конусите от терена

Рекордьорът по голове на световни първенства призна, че се е оттеглил от футбола, защото е спрял да изпитва удоволствие

Спорт
17:04 - 16 Август 2019
11800
Мирослав Клозе: Младите сега ги интересува цветът на бутонките и не могат да съберат конусите от терена

Голмайстор номер 1 на Световните първенства по футбол с 16 попадения - Мирослав Клозе, сподели мнението си за манталитета на новото поколение, назовавайки нещата с истинските им имена и каза много силни думи.

41-годишният Клозе, който е родом от полския Ополе, е и рекордьор по отбелязани голове за националния отбор на Германия, с който стана световен шампион през 2014 година в Бразилия.

„Спрях с футбола, защото вече не го усещах истински. В днешно време младите хора мислят за други неща. Когато бях дете, мислех да тренирам здраво, за да стана някой в ​​спорта, който винаги съм обичал и практикувал.

В Лацио и в националния отбор, след всяка тренировка оставах във вана, пълна с лед, за да избегна травми и контузии. Младите ми съотборници систематично отказваха. Когато ме виждаха да събирам топките ми казваха: "Но кой те задължава да го правиш? Уморени сме, изтощени сме!"

Тогава си казвах: „На 20 години сте и не можете да помогнете със събирането на топките и пособията?!“

Той признава, че младите са били по-загрижени дали бутонките им се връзват цветово с калците и каква марка носят.

"Видях тези неща и затова си казах - достатъчно. Футболът, във и с който израснах, вече го няма. Днес има други неща. Днес те мислят за бързи коли, какво им се дава и бутонки с името им върху тях. След всичко това идва мачът. Имиджът е по-важен. Затова си казах, че това е достатъчно, защото за мен единственото нещо, което има значение, беше футболът в най-чистия му вид", признава бившият голмайстор на Кайзерслаутерн, Вердер, Байерн и Лацио.