Мирослав Клозе: Спрях, защото футболът, който познавах, вече не съществува

За младите играчи имиджът е най-важното нещо, сподела с тъга голмайстор №1 на мондиали

Спорт
14:14 - 29 Март 2024
1537
Мирослав Клозе: Спрях, защото футболът, който познавах, вече не съществува

"Спрях да играя футбол, защото вече не го признавах. Днес младите играчи мислят за други неща. Като дете мислех само за това да тренирам и да стана някой в този спорт, който винаги съм обичал", призна Мирослав Клозе.

"В Лацио и в националния отбор след всяка тренировка се потапях във вана, пълна с лед, за да избегна контузии. Но младите играчи в отбора системно отказваха", споделя още бившият германски национал, който е и рекордьор по отбелязани попадение на световни първенства.

"Когато ме виждаха да вдигам чувалите с топки, за да ги прибера в края на тренировката, ми казваха: "Но кой ти казва да го правиш?". В този момент си казах: "Ти си на 20 години и не можеш да помогнеш на 60-годишен работник?".

Те се интересуват повече от това дали бутонките им вървят с чорапите. Ето защо си казах, че е време да спра. Футболът, който познавах, вече не съществува.

Днешните млади играчи мислят първо за колите, за договорите със спонсорите си и за новите си обувки. Едва след всички тези неща идва ред на футбола. За тях имиджът им е най-важното нещо. Докато за мен единственото, което имаше значение, беше футболът в най-чистата му форма", признава с тъга Клозе.