Мишо Александров увери: Строежът на "Армията" стартира до дни!

Всички разрешителни са издадени, заяви шефът в ЦСКА, който показа и какви са подобренията на базата в Панчарево

Спорт
17:29 - 26 Септември 2024
1303
Мишо Александров увери: Строежът на "Армията" стартира до дни!

Техническият директор на ЦСКА – Михаил Александров, разкри подробности по темата около реконструкцията на стадиона на „червените“, отговаряйки на много въпроси, касаещи различни етапи от конструирането на новото съоръжение.

В разговора Александров увери, че ЦСКА води разговори с УЕФА почти всяка седмица във връзка с изграждането на новото съоръжение, както и че Фондацията „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“ е подсигурила необходимите около 90 млн. лева за строителните дейности.

„Под кога няма да кажа точна дата, смятам, че не трябва да даваме определена дата, но най-доброто нещо е да кажем на феновете, че до дни, това мога да го заявя абсолютно отговорно, започваме новия етап на реконструкцията на стадиона. Това е задача на изпълнителя на проекта, по какъв начин той ще си съчетае работата, е в неговата компетенция. Ние просто трябва да следим процесите, а не да влизаме в тях“, започна Михаил Александров по повод започването на строежа на стадион „Българска армия“.

Така ще изглежда новият стадион на ЦСКА

Той увери, че ЦСКА разполага с необходимите за строеж разрешителни: „Не мисля, че ще започнем строеж, ако не разполагаме с всички необходими документи. След като обявяваме, че до дни ще започнем, значи всичко е в рамките на нормалното“.

„Не познавам човека и не му следя личния живот, не смятам, че не трябва да го правя. Какво се е случило с него, само той си знае“, допълни той за жалбоподателия срещу строежа на нов стадион на ЦСКА – Николай Веселинов.

„Не мисля, че първо има причина, второ има нужда, но ще кажа, че българинът е доста изобретателен и не мога да потвърдя нищо. От наша страна всичко е както трябва и няма за какво да се захване който и да е било“, смята той за евентуални нови жалби.

„От наша страна и от страна на изпълнителя, не смятам, че нещо може да се обърка, за да започнем такъв грандиозен за българските мащаби проект, значи сме сигурни в успехи и смятам, че нищо не може да ни спре“, увери Александров.

Той отговори на въпроса, дали все още сумата, необходима за изграждането на стадиона, е 80-90 милиона лева: „Тази сума ще знаем дали е валидна в момента, в който стадионът вече е ефективен и сме дали определен брой пари. Има определени документи, на база на които се гледа количествената стойност на даден проект. Няма как да знаем колко ни струва даден стадион, след като все още не е построен“.

„Дали ще нарасне, зависи от това, дали ще има усложнения и проблеми по време на строежа. Като цяло не мисля, че ще надхвърлим много тази цена“, сигурен бе пред dsport техническият директор на ЦСКА.

Що се отнася да финансирането за стадиона, Александров поясни: „Нашата фондация, която стои като шапка на нашия клуб. Мога да потвърдя, че е подсигурила тази сума, тъй като ние започваме строеж и нито един документ не би се подписал от другата страна, ако не сме подсигурили тази сума“.

От ЦСКА показаха подобренията по клубната си база в Панчарево, където продължава активно да се работи по терените, а и по съоръженията около тях. „Червените“ разкриха, че в последните месеци са били инвестирани значителни средства за обновяването на инфраструктурата и снабдяването на клуба с модерна техника за поддръжка на терените и съоръженията.

С това ЦСКА още повече се доближи до крайната цел – наличието на модерен тренировъчен комплекс, който да осигурява всички необходими условия за възстановяване и подготовка на футболистите.

Един от първите приоритети в процеса на модернизация е изграждането на изцяло нова сграда на ресторанта, която вече е напълно завършена. Тя разполага с модерно и функционално оборудване, в това число кухненска част, а към помещението е обособено и специално място за провеждане на тактически занимания с видео разбор. Дори дребните детайли в ресторантската част са изработени с брандирани елементи на марката ЦСКА. В съседство с местата за хранене е отделена и специална зона за отдих, която също разполага с удобна мебелировка.

Облагородени са общите части на базата в Панчарево и са подобрени значително условията за пребиваване на футболистите на базата. Играчите от представителния отбор вече се радват на обновена съблекалня, в която разполагат с персонализирани шкафчета с визия на всеки футболист и състезателния му номер. Закупена е нова техника за ускоряване на процеса на възстановяване на футболистите. Реновирана и дооборудвана е и сградата в съседство, която играчите от различните червени гарнитури използват за физически натоварвания и подготовка.

Най-значителната финансова инвестиция дотук е отделена за закупуване на нова техника за подготовка и поддръжка на тревните тренировъчни игрища.

„Инвестицията възлиза на над 500 000 лв. и бе реализирана с цел ЦСКА да се нареди сред водещите европейски клубове, които притежават собствени машини за поддръжка на терените. Те са от най-висок клас и позволяват цялостно професионално третиране на тревните покрития без използване на външни специалисти – косене, аериране, вертикулиране и др. процеси по грижа за тревата. Това ще гарантира правилната поддръжка и възстановяване на терените, които са подложени на постоянни и сериозни натоварвания. За съхранението на скъпата техника бе инсталирана и специална предпазна шатра“, разкри техническият директор на ЦСКА Михаил Александров.

В най-скоро време предстои поетапно цялостна подмяна на тревното покритие на трите терена.