Мистериозното изчезване на Ивана се заплита

Полицията спря издирването на терен, но случаят не е прекратен

Новини
10:55 - 09 Март 2024
9174
Мистериозното изчезване на Ивана се заплита

Две седмици след изчезването на Ивана от полицията обявиха, че прекратяват издирването на терен, но продължават търсенето с други способи. Междувременно родителите на Ивана отново призоваха за помощ, съобщава НОВА.

Вече трета седмица всички се питат къде изчезна Ивана, защото от 17-годишното момиче продължава да няма никаква следа. Издирването премина през няколко етапа, но напредък до момента няма, или поне за такъв полицията не съобщава. 

Хронология на събитията

Датата е 22 февруари. Ивана е на училище. Държи се странно, размахва блистери с парацетамол и твърди, че е болна. Преди края на петия час излиза от час и си тръгва. Телефонът си оставя при класния ръководител. Не се обажда на никого и започва издирване.

2 дни след изчезването на Ивана, на главен път Е79 е открито нейното яке. Обучените кучета обаче не хващат следа. Родителите на момичето за първи път се появяват, за да обявят, че Ивана е избягала заради забележка в училище. Десетки доброволци и служители на различни институции се включват в издирването. Напредък обаче няма.

„Вечерите са студени, а момичето е леко облечено. Според мен не може да издържи толкова време навън”, Велимир Иванов от Горското стопанство в Дупница.

На четвъртия ден думата взеха учителите на Ивана. Те категорично отрекоха върху момичето да е бил оказван психологически тормоз. Нещо повече - разказаха, че тя самата коренно е променила поведението си в последните месеци и се е държала арогантно с всички. Реакция от родителите обаче нямало.

„Обгрижвам децата повече от собственото си дете. Не съм спряла да я търся”, заяви Весела Владимирова,  класен ръководител на Ивана.

Докато учители и родители търсеха причината за изчезването на момичето, някой смени профилната ѝ снимка в една от социалните мрежи със сърдит Мики Маус.