Мистерията се заплита: ГЕРБ с върволица от канидати за кметове на София, не могат да пресеят още

Румен Христов, зам шеф на ПГ на ГЕРБ-СДС, не разкри тайната има ли фаворит засега и кога ще бъде обявен

Новини
10:41 - 23 Септември 2023
4255
Мистерията се заплита: ГЕРБ с върволица от канидати за кметове на София, не могат да пресеят още

Ще направим сериозна битка за София, имаше много кандидати и пресяването не става толкова бързо, което е нормално, когато отсреща застава един кандидат на Държавна сигурност, обяви лидерът на СДС и зам.шеф на ПГ на ГЕРБ-СДС Румен Христов по БНТ. 

Според него надпреварата за кметския пост била трамплин за Васил Терзиев. По думите му ПП и ДБ били продукт на задкулисието и когато една формула не проработела, се търсел друг вариант. 

"Нашите избиратели не са щастливи, че подкрепяме управлението на ПП-ДБ. Направихме го, защото искахме да постигнем големите цели - Шенген и еврозоната", обясни той. 

Христов се надявал, че ще стигнат до ротацията.

Той обаче не каза кога ще бъде обявен кандидатът им за кмет на София. Кандидатите били "все още трима-четирима". Той се надявал на втория тур да получат подкрепа от Вили Лилков. Мислели да подкрепят него, но все пак най-голямата формация в парламента не можела да не издигне кандидат. Иначе Бойко Борисов бил провел среща с Вили Лилков, Румен Христов -  също.

Той припомни, че предложенията за промени в конституцията са изпратени на Венецианската комисия. Зародили се обаче големи очаквания към промените в основния закон. "Нека да бъдем по-внимателни, аз лично бих се вслушал повече в думите на конституционалистите", уточни лидерът на СДС.