Митев се премени с вратовръзка на охлюви заради Костя

По време на екшъна в НС вчера, шефът на "Възраждане" го оприличил с пълзящото животинче

Новини
14:16 - 02 Юни 2022
3196
Митев се премени с вратовръзка на охлюви заради Костя

Със символична вратовръзка с охлюви дойде в парламента депутатът от "Продължаваме промяната" Искрен Митев. Причината - вчера по време на спора му с лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов, в който в парламента се сдърпаха за вратовръзките, той го нарекъл "охлюв".

Той и Костадинов почти стигнаха до бой, след като Митев го нарече "г-н Копейкин", а лидерът на "Възраждане" се забърза към него със заплахата, че ще му счупи носа. Митев го дръпна за вратовръзката, а депутатите от "Промяната" и "Възраждане" се втурнаха към тях - някои да се саморазправят и те, а други да ги разтърват. Днес Митев и Костадинов отнесоха забележка "порицание" за това, че са предизвикали безредие в залата.

Аз го дръпнах за вратовръзката, той ме нарече "Охлюв", затова днес си сложих вратовръзка с охлюви като сигнал на приятелство, обясни модния си избор Митев. Според него Костадинов трябвало да сложи вратовръзка на човек, който не поема отговорност.

Митев няма да обжалва наложеното му наказание.

"Това е достойното, което трябва да направи всеки един от двамата участници. В крайна сметка бяха нарушени правилата в залата,  изложихме се пред децата и им дадохме един много грозен пример", каза Митев. Според него вината е и на двамата.

"Наказанието е проява на цинизъм, ще го обжалвам и ще настоявам то да отпадне. Защото когато някой бъде наклеветен, не трябва да бъде наказван затова, че е наклеветен. Наказва се клеветникът", каза той.