Митко Щерев даде "Балкантон" на ДАНС, ще ги затваря

Нещо за четене
16:23 - 22 Юни 2020
6424
Митко Щерев даде "Балкантон" на ДАНС, ще ги затваря

Безкрайната война на композитора Митко Щерев за интелектуалната му собственост вече се води с помощта на службите за сигурност. Ямболският талант е сезирал ДАНС за действията на "Балкантон", като иска магазините и онлайн платформите на фирмата да бъдат затворени.

Според Щерев отношенията между продуцент и автор на музика по закон трябва да се предоговарят на всеки 10 години. Откакто "Балкантон" е приватизиран през 1990-а година обаче подобно нещо не се е случчвало.

"В Айтюн и Спотифай албумите на "Диана Експрес" се свалят за по 2 евро въз основата на стар продуцентски договор. Това си е чиста кражба", убеден е музикантът. - "Властите трябва да затворят магазина на "Балкантон" и да ги накарат да изтеглят всички песни с неуредени права от интернет."

Митко продължава и войната си с Лили Иванова: "Тази, която оплю мен и Тончо Русев в биографията си, пусна в своя канал песетна "Стари мой приятелю". Имаше 3 милиона гледания, за които е взела около $2500. Къде й е моралът да трупа пари на моя сметка?", пита Щерев.

Стари мой (НЕ) приятелю...