Митов: Ще вземем мандата, до дни ще са ясни министрите ни

Новини
10:07 - 19 Април 2021
4131
Митов: Ще вземем мандата, до дни ще са ясни министрите ни

Ще вземем мандата от президента. До няколко дни ще стане ясен съставът на кабинета, който предлагаме, обясни след консултациите в президентството кандидат-премиерът на ГЕРБ Даниел Митов. Той, заедно с Десислава Атанасова и Томислав Дончев бяха представителите на коалицията ГЕРБ/СДС на консултациите на "Дондуков" 2.

ГЕРБ след редовни избори е първа сила, които никой не е оспорил, че не са били честни и демократични, припемно шефът на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Заявихме готовност когато президентът ни връчи мандата, да предложим състав на МС. Обсъдихме и важни теми от дневния ред – предизвикателствата пред държавата – геополитически, свързани с Плана за възстановяване. Детайлно обсъдихме въпроса и всички други предизвикателства - важно е да има най-бързо работещо правителство, защото гражданите очакват от Народното събрание и кабинета да взимат важни, тежки и непопулярни решения, каза Десислава Атанасова след срещата.

"Аз съм винаги на работа – ден и нощ. Аз съм винаги на работа. И днес замествам Бойко Борисов", повтори на излизане от сградата Томислав Дончев, в отговор на въпроси на журналистите.

"Изявихме воля като първа сила след изборите да направим честен, открит и прозрачен опит да съставим кабинет. Следващите дни ще стане ясен състава на кабинета. Ще преценим как да действаме със самия мандат", обясни Даниел Митов.

Ясно е, че България трябва да има бързи решения, с оглед на пандемичната обстановка и възстановяване на икономиката и с оглед сложната геополитическа обстановка. Обърнахме внимание на езика в парламента – преди дни буквално един политически лидер си позволи да каже, че ГЕРБ трябва да изчезне. Не знам как 840 000 бг граждани ще изчезнат. Това е абсолютно недопустим език. Целта не може да е унищожение на политическия опонент, възмути се Даниел Митов.

България по-скоро трябва да има кабинет със солидна подкрепа, каза Томислав Дончев. Той обаче вметна: "Предстоят разговори, ще преценим дали да внесем предложението за ново правителство да бъде внесено в Народното събрание".  

Основната цел на политиката е - излизаш с обещания и трябва да ги изпълниш, каза той. Всички искат да ни критикуват и да ни се карат, отбеляза вицепремиерът в оставка.