Митрополит Григорий отслужи празничната литургия в "Св. Александър Невски "

С молитва за лично и общо благополучие дойдоха стотици

Новини
12:30 - 05 Май 2024
2568
Митрополит Григорий отслужи празничната литургия в "Св. Александър Невски"

В отсъствието на глава на православната ни църква, след кончината на патриарх Неофит, службата в катедралния храм "Свети Александър Невски" беше водена от Врачаниския митрополит Григорий.

Камбанният звън на катедралния храм "Св. Александър Невски" възсвети идващото Христово Възкресение. Площада събра много семейства, млади хора и туристи от близо и далеч.

В своето слово митрополит Григорий призова за обединение и посочи, че днес повече от всякога е нужно да сме миротворци. "Днес молитвата ни към възкръсналия Господ и Спасител е да се възстановят изгубените връзки между отделните народи и отново да се възрази братолюбие и мир по света, както и благоволение между човеците", заяви наместник-председателят на Св. Синод Григорий. 

С молитва за лично и общо благополучие дойдоха стотици. Тази година България не изпрати църковна делегация в Израел заради войната. Благодатен огън, който се пази от миналата година стигна до вярващите.

Евангелското четиво днес разказва за радостта и удивлението на жените мироносици, които първи разбрали за Божието възкресение.