Млад канадец срази Григор в Куинс

Мощен сервис помогна на Оже-Алясим да победи българина

Тенис
16:48 - 20 Юни 2019
3218
Млад канадец срази Григор в Куинс

Българската ракета Григор Димитров (№45) започна сезона на трева със загуба. Гришо изхвърча от турнира Куинс Клъб в Лондон още в първия си мач след поражение 0:2 сета (4:6, 4:6) от 18-годишния канадец Феликс Оже-Алясим, който е на 21 място в ранглистата на АТП.

Двубоят трябваше да се изиграе още във вторник, но заради дъждовното време се отлагаше до днешния следобед. Димитров, който спечели титлата в Куинс през 2014 г., показа голямо желание за победа, но някои фатални грешки решиха мача в полза на противника му. Оже-Алясим пък впечатли с голямото си самочувствие и хладнокръвни отигравания на фона на възрастта си и доста по-малкия опит в тура.

Първият сет започна равностойно, гейм за гейм. Силното оръжие на младия канадец се оказа сервисът, от който реализира 9 аса (общо 15) само за първата част. Повратният момент дойде при 3:3, когато Оже-Алясим достигна до брейк бол. Тогава Григор направи двойна грешка при сервис и така допусна пробив, който се оказа фатален. Канадецът запази самообладание, взе подаванията си докрая и затвори сета с 6:4.

Разколебаният Григор не успя да са се съвземе и още в първия гейм на втория сет допусна нов пробив. Българинът все пак опита да реагира веднага и стигна до брейк бол в следващия гейм, но не успя да го оползотвори. Канадецът затвърди пробива си и до голяма степен си опече победата. И във втория сет Оже-Алясим продължи с успешния си сервис в ключови моменти, което не даде сериозен шанс на нашия за обрат. Канадецът отново успя да вземе сервис геймовете си докрая и спечели с 6:4, за да триумфира в мача. В следващия кръг той ще срещне австралиеца Ник Кирьос.

Турнирът в Куинс трябваше да е генерална репетиция за предстоящия Уимбълдън, до който остават десетина дни. Дотогава програмата на хасковлията не включва друго участие, освен ако не се възползва от "уайлд кард" в Еийстбърн или Анталия (АТП 250). Тази година Уимбълдън започва на 1 юли.