Млад служител от ВМЗ Сопот загина при злополука

Костадин Дончев бил ударен от ток, докато почиствал конденза от изпаренията

Новини
11:07 - 26 Юли 2022
3426
Млад служител от ВМЗ Сопот загина при злополука

Млад служител на име Костадин Дончев е загинал тази сутрин в 241 цех на Вазовски Машиностроителни заводи в Сопот. Инцидентът е станал днес около 6,30 ч., обясняват от управата на ВМЗ. По думи на изпълнителния директор Иван Иванов, загиналият е работил като "галванизатор цианови вани" и тази сутрин се е качил на телфер, за да забърше конденза от изпаренията на ваните, без да спре тока.

Костадин Дончев работил във ВМЗ от 3 май и по думите на прекия му началник е бил изключително добър работник, който бързо навлязъл в спецификата на работата. От завода заявяват, че той е преминал първоначален инструктаж, а след това всеки ден - ежедневен такъв, включително и тази сутрин.

Ръководството на завода ще се свърже с родителите на загиналия, които живеят в чужбина. Всички разходи по погребението ще бъдат поети.

„Най-напред бих искал да изкажа дълбоките съболезнования от името на колегите, работниците и ръководството на ВМЗ към близките на починалия млад мъж – Костадин Дончев", казва Иван Иванов в изявлението си. Според него инцидентът е станал в грубо нарушение на правилата за безопасен труд.