Млада кифла стана за смях в "Стани богат"

За щастие скоро ще свършат мъките на това девойче, коментират във фейсбук представянето на Кристина Владева

Нещо за четене
13:35 - 23 Септември 2022
26105
Млада кифла стана за смях в "Стани богат"

Интересен участник в "Стани богат" предизвика сериозна полемика сред зрителите на фейсбук страницата на предаването. Става дума за Кристина Владева, която бе представена снощи от водещия Михаил Билалов като "скандално млада, която държи аптека в Казанлък“. Тя мина безпроблемно през въпросите до 500 лева, след което отговори правилно и на шестия за 1000 лв. След това обаче я попитаха "Какъв нетипичен за днешна Северна Америка език е официален в канадската провинция Квебек?“.

Възможните отговори бяха "Френски“, "Немски“, "Португалски“ и Хинди“.

"Трябва да е нетипичен език“, започна тя разсъжденията си. "Най-нетипично ми звучи хинди, но въпросът е какъв е този език. Най-типичния за Америка си е американски. В Канада – канадски (смее се). Френският и португалският са ми по-скоро към тези европейските езици. И немския, но… Ще поискам помощ от публиката“, реши участничката.

Хората в залата дадоха 51 процента за правилния отговор – френски език, и цели 49 за останалите три – "немски – 16“, "португалски – 28“ и "хинди – 5“.

"Значи моята логика явно въобще не е… Може би е свързано нещо с френски колонии сигурно, от там. Помислих си го, но изключих това – обединяването по групи. Маркирам френски език“, каза тя, а след това попита водещия: "А хинди всъщност от къде е?“ "От Индия“, отговори на Билалов тя.

Именно разсъжденията й на този въпрос предизвикаха много критика към нея във фейсбук страницата на предаването:

"Оказа се, че не знае дори какво е хинди. Пък камо ли, че френски е официален език в Канада“.

"За щастие скоро ще свършат мъките на това девойче!“

"Ужас – американски език, не знае какъв език се говори в Канада!!!“

"Тази жена бързо да си ходи, че не се трае липсата на обща култура“.

"Лъжа е, че красотата ще спаси света“.

"Майкоу ..в Америка говорят американски, а в Канада канадски ! Жива да не бях!“

"Хинди от къде беше, че не си спомням. Не беше ли някъде от хиндонезия“.

В коментарите обаче се включи и един от най-умните участници, които историята на предаването помни. Става дума за музиканта от Пловдив Васил Бележков, който преди време достигна до въпрос за 20 000 лева, пише plovdiv24. Той написа коментар:

"А защо френският да е нетипичен за Канада? За мен е некоректно зададен въпрос. Би бил коректен, ако примерно всички френскоговорящи извън гр. Квебек изведнъж са се изпарили примерно…"