Млада надежда в медицината емигрира в САЩ

Новини
12:58 - 19 Април 2021
2453
Млада надежда в медицината емигрира в САЩ

Носителят на престижната медицинска награда "Хипократ" за 2020г.  д-р Георги Галев емигрира в САЩ. Той е приет за специализация по патология в Cleveland Clinic, САЩ. Той е единственият българин, спечелил място в престижната клиника през 2021 г. Според класацията на сп. Newsweek това е втората най-добра клиника в света(водеща в класацията е Mayo Clinic в Рочестър, Минесота).

„Благодарен съм на преподавателите ми в МУ-София, на д-р Дакова и на колегите ми в Клиничната патология на „Токуда“, защото без отличната базова и специализирана медицинска подготовка няма как да се състезаваш за най-добрите болници в света!”, казва д-р Георги Галев.

През 2020 г. д-р Георги Галев завърши Медицински факултет на МУ-София с наградата „Златен Хипократ“, с която се отличават медици, получили отличен от „цялото обучение и държавните изпити, активно участвали в студентски научни кръжоци, регистрирали първи научни прояви (минимум две публикации и две участия в научни сесии, конференции, симпозиуми и конгреси)“. През последната година д-р Галев специализира в Аджибадем сити клиник болница Токуда, София.

Цялото обучение в Cleveland Clinic ще продължи четири години, с допълнителна възможност за тясна специализация в областта на патологията в рамките на една допълнителна година.