Млада смяна до 10 март на световния сняг в Банско

179 алпийци от 44 нации мерят сили в първенството за младежи

Спорт
00:55 - 03 Март 2021
2851
Млада смяна до 10 март на световния сняг в Банско

След стартовете от Световната купа в алпийските ски надпреварата на световно ниво в Банско продължава с млада смяна. От 3 до 10 март ски курорът ни номер 1 е домакин на Световно първенство за младежи. Участие са заявили 179 състезатели от 44 нации - 103 мъже и 76 жени.

България е представена от 7 алпийци - Константин Стоилов, Калин Златков, Никола Семерджиев, Костадин Каферинов, Иван Главчев, Ева Вукадинова и Юлия Златкова. 

Първенството започва на 3 март със супергигантски слалом от 11 ч. За да се ограничи до минимум риска от Covid-19 първо ще участват младежите, а девойките ще се от 8 до 10 март. Състезанията ще бъдат излъчвани онлайн в сайта на световното – Bansko2021.ski. България за първи път е домакин на състезание в алпийските ски от такъв ранг.

Двама алпийци ще представят България в първия ден. В супергигантския слалом ще участват Константин Стоилов и Никола Семерджиев сред общо 71 скиори от 28 държави.

Всички състезатели направиха вчера свободна тренировка по писта „Бъндерица“. Трасето, подготвено от Виктор Гичев е в отлично състояние и обра суперлативите, както на състезателите, така и на екипа от ФИС, научи Lupa.bg от пресаташето на БФски Пламен Вълков.