Ммм, вкусно! "Сървайвър" черпи с бонбони със скакалци и червеи

Риалити шоуто започва на 18 февруари по Би Ти Ви

Шоу
17:15 - 16 Февруари 2023
3671
Ммм, вкусно! "Сървайвър" черпи с бонбони със скакалци и червеи

Ако животът ти донесе щурци и червеи, направи си десерт - това е мотото на новия сезон на "Сървайвър". Риалити шоуто започва на 18 февруари по Би Ти Ви, а няколко дни преди старта на шоуто почерпиха журналисти със специални бонбони от скакалци и червеи, видя Lupa.bg. 

В единия вид бонбони са кокосови топчета от скакалци, органични кокосови стърготини, брашно от скакалци и мед.

В другият десерт е суров брауни трюфел, който съдържа органично какао на прах, слънчогледови семки, кленов сироп, брашно от скакалци и сушен брашнен червей. 

Последният десерт е шоколадов фъдж, който е направен от шоколад, кондензирано мляко, сушени скакалци и чили.

Припомняме, че наскоро и след много дълги изследвания Европейския съюз разреши продажбата на брашнени червеи под формата на брашно, замразени, пастообразни или сушени, а също и на щурци, които могат да се продават като обезмаслено брашно. Това означава, че ларвите на брашнените червеи и домашните щурци са безопасни за консумация от хора без алергии. Храните, които ги съдържат, трябва да бъдат ясно обозначени.

В света съществуват над 2000 ядливи насекоми. Днес все повече хора по света се хранят с тях. И докато някои се ужасяват, други с удоволствие ги приготвят като предястие, деликатес или дори десерт. Ние съвсем естествено понякога хапваме червеи от праскови или череши, без да разберем.

Снимки: Lupa.bg