Много нерви и две нули във Враца

Ботев и Славия не успяха да се излъжат в първия бараж за Европа

У нас
19:21 - 07 Май 2019
2198
Много нерви и две нули във Враца

Много нерви, разправии и две нули в първия бараж за Европа между Ботев Враца и Славия. Двата отбора не впечатлиха с футболни изпълнения, но за сметка на това зарядът и интригата бяха до самия край, а развръзката остава за реванша в София.

Двубоят бе равностоен, с много битка, но малко голови опасности. Първата по-сериозна възможност се удаде на домакините. В 23-ата минута Домовчийски изведе Стоев зад бялата защита, но неговият удар бе отразен от Георги Петков. В хода на мача започнаха да хвърчат искри и съдията Валентин Железов имаше доста работа.

Първо футболисти от двата отбора се хванаха за гушите след фаул в атака на врачани, като очаквано сред най-дейните в суматохата бе вратарят Георги Петков. В края на полувремето Даниел Генов бе съборен в наказателното поле и врачани претендираха за дузпа. След поредната разправия Генов получи жълт картон за симулация.

Второто полувреме започна с нови сблъсъци. Домовчийски удари съперник с лакът в лицето, а секунда след това Дарко Тасевски му го върна по същия начин. Двамата обаче получиха само жълти картони, макар да заслужаваха изгонване. В края на отново се заформи меле, след като Георги Петков изпусна центрирана топка. Давид Муньос падна пред голлинията, а Кавдански го връхлетя и оттам играчите на двата отбора отново се погнаха.

В последните секунди Влади Узонов можеше да донесе победата за Славия, но далечният му удар облиза напречната греда и нулевото равенство се запази. В петък ще се играе реваншът на стадиона в "Овча купел", а победителят ще срещне някой измежду Локомотив Пд и Етър, за да се определи претендентът за място в Европа.

Ботев Враца - Славия 0:0

Ботев Враца: Костов, Керчев, Васев, Миланов, Кавдански, Вълчев, Апостолов, Мечев, Стоев, Генов, Домовчийски
Треньор: Сашо Ангелов

Славия: Петков, Томбак, Гамаков, Муньос, Велковски, Шоколаров, Карабельов, Йомов, Тасевски, Кирилов, Чунчуков
Треньор: Златомир Загорчич

Стадион: "Христо Ботев", Враца
Съдия: Валентин Железов