Моден шаш: Премените на Каракачанов

Нещо за четене
07:15 - 05 Април 2019
9301
Моден шаш: Премените на Каракачанов

Военният министър Красимир Каракачанов спокойно може да бъде номиниран за властника с най-ексцентрични и „тематични“ одежди и аксесоари. Преди дни лидерът на ВМРО демонстрира последната си модна придобивка – дънково яке в стил „рокерия“, нашарено с инициалите на партията.

Каракачанов не за първи път попада в окото на медиите благодарение на аутфита си. През септември 2018 г. силовият вицепремиер и съпредседател на „Обединените патриоти“ цъфна на свикания от Бойко Борисов извънреден коалиционен съвет със синя каска.

Тогава напрежението сред управляващите бе достигнало връхна точка заради оставките на вътрешния министър Валентин Радев и на транспортния Ивайло Московски и нестихващите скандали между Валери Симеонов и Волен Сидеров. Появата на вицепремиера Каракачанов с умиротворителна синя каска в сградата на Министерски съвет спомогна за туширане на напрежението сред управляващите.

Синята каска на Красимир Каракачанов не е единствения военен аксесоар, демонстриран от лидера на ВМРО. От години той празнува рождения си ден на 29 март, обличайки се в народни носии и въоръжен с пищови и пушки.

В последните години от политическата си кариера Каракачанов обикаля страната за срещи с електората, пременен като войвода, но пък сериозна конкуренция в това отношения му прави Цветан Цветанов.

За щастие на „войводата“, подалият оставка като депутат зам.-председател на ГЕРБ все още не се е сетил да си закичи на главата венци от билки за Еньовден, както прави Каракачанов. А дали премените на лидера на ВМРО извикват овации или присмех, оставяме на читателите сами да преценят: