Модните цветове за сезон есен-зима 2021/22

По време на седмиците на модата се открояват най-актуалните модни тенденции за настоящия или предстоящите сезони

Стил
13:05 - 26 Август 2021
8415
Модните цветове за сезон есен-зима 2021/22

Седмицата на модата включва множество събития в рамките на около една седмица, по време на които отделни модни дизайнери, марки или модни къщи показват най-новите си колекции пред потенциални купувачи и представители на световни медии. По време на седмиците на модата се открояват най-актуалните модни тенденции за настоящия или предстоящите сезони. 

Вижте кои са те:

1. Жизнерадостно жълто / Illuminating

Жълтият цвят illuminating беше един от цветовете на Pantone за цялата 2021 г. Вероятно модната тенденция да се носят жълти дрехи ще продължи и през зимата на 2022 с копнеж към слънчевите лъчи.

2. Хеморокалис - дневна лилия / Daylily

Цветът на Pantone е вдъхновен от онези красиви жълти цветя, чиито цветове преливат в жълти и оранжеви оттенъци. Освен това напомня за пожълтелите есенни листа. Като имаме предвид властващото през цялата 2021 г. жълто illuminating, Daylily е топъл жълт цвят с оранжеви нюанси, който носи усещане за светлина в мрачните дни.

3. Забележително червено / Red Alert

Цвят, с който няма да останете незабелязани. Ярко червеното е един от цветовете, които създават асоциация за Коледа и празници. Носете го и в ежедневието, за да обгърнете тялото си с топлина през студените и мъгливи дни на есента и зимата.

4. Червено вино / Winery

И тази година за сезон есен / зима един от модерните цветове е изискано червено, което буди асоциация с добре отлежало вино, красиви есенни листа и Коледните празници.

5. Крем от домати / Tomato Cream

Това е унисекс нюанс на оранжевото, който съдържа в себе си и леки нотки кафяво и напомня за багрите на есенните листа и залеза на Слънцето в кратките зимни дни, както и последните неузрели домати.

6. Градско кафяво / Downtown Brown

Модерен нюанс на кафявото, който е свързан с градската култура. Можете да изберете дрехи от този топъл, приятен нюанс или пък да го използвате само за акцент.

7. Зелена пчела / Green Bee

Един от модерните цветове за есен 2021 е свързан с все още свежите зелени листа и идеята за екология и рециклиране. Ако цветът Ви се струва прекалено интензивен, можете да използвате само цветови акценти от него.

8. Синьо Ибиса / Ibiza Blue

Мечтаете ли си за по-дълго и топло лято, разходки с приятели около морски плажове с кристално бистра вода? Е, този нюанс на синия цвят идва да напомни точно това - че малко по-на югозапад температурите през зимата са около 15 градуса, а Ибиса освен с мекия си средиземноморски климат е известна туристическа локация.

9. Безоблачно небе / Clear Sky

Отново нюанс на синьото, който напомня небето в безоблачен ден. Но за разлика от цвета на небето през лятото, тук можем да видим един по-приглушен и ненатрапчив нюанс.

10. Лек руж / First Blush

Нежен, деликатен нюанс на розовото, който е приглушен и ненатрапчив. 


4 класически допълнителни нюанса за

сезон Есен Зима 2021 / 2022

Следващите предложения показват класическите и допълнителни цветове за есен 2021 и зима 2022. Не е изненада, че един от цветовете е именно сивото Ultimate Gray, което беше един от модерните цветове за цялата 2021 г. Ако сте си купили сиви дрехи - те ще бъдат модерни и през 2022 г. Вижте и кои са останалите 3 класически нюанса.

1. Безупречно сиво / Ultimate Gray

Ненатрапчив нюанс на средно сиво, което вдъхва увереност и е подходящо за офис дрескод и ежедневието. Сивото може да се съчетае практически с почти всеки цвят и е подходящо както за двата пола, така и за всяка възраст.

2. След полунощ / After Midnight

Много тъмен нюанс на синия цвят, който клони към черно. Изискан и стилен, подходящ за офиса и работното място. Внушава строгост и доверие. Ако цветът Ви се струва прекалено скучен и тъмен, винаги може да го комбинирате с ярки и пъстри аксесоари.

3. Перфектен блед нюанс / Perfectly Pale

С лека нотка на носталгия към пясъка на плажа, този цвят е подходящ за всички, които търсят алтернатива на бялото и екрюто. Нежен и деликатен, цветът е подходящ както за офиса, така и за ежедневието. Отново е унисекс и ненатрапчив.

4. Клон от маслина / Olive Branch

Ако предният зелен цвят Ви се струва прекалено ярък и интензивен, този нюанс е точно за Вас. Сложен земен тон с оттенъци на охра и кафяво, които отново пресъздават идеята за природа и растеж.