Модрич преподписа с Реал за още година

Спорт
15:44 - 17 Юли 2024
921
Модрич преподписа с Реал за още година

Реал Мадрид и Лука Модрич се споразумяха да удължат договора на хърватина, който остава свързан с клуба до 30 юни 2025 година. 

"Модрич пристигна в Реал Мадрид през 2012 г. и в дванадесетте си сезона, защитавайки нашата фланелка, той се превърна в легенда на Реал Мадрид и световния футбол.

С Реал Мадрид той спечели 26 титли: 6 Шампионски лиги, 5 Световни клубни първенства, 4 Суперкупи на Европа, 4 Лиги, 2 Купи на Краля и 5 Суперкупи на Испания. Модрич е един от петимата играчи, които са успели да спечелят 6 европейски купи и има най-много титли в историята на нашия клуб", написаха още от "белия" клуб.

"На индивидуално ниво Модрич спечели Златната топка през 2018 г., наградата за най-добър играч на ФИФА и бе обявен за играч на годината от УЕФА. Той е бил част от FIFA FIFPro World XI на 6 пъти и е обявен за най-добър полузащитник в Шампионската лига два пъти. Той спечели веднъж "Златната топка" и веднъж "Сребърната топка" на Световното клубно първенство. С националния отбор на Хърватия той спечели "Златната топка" на Мондиал 2018 и "Бронзовата топка" на Мондиал 2022.

Модрич е изиграл 534 мача за нашия отбор, в които е вкарал 39 гола, и е национал на Хърватия, отбор, с който е изиграл 178 мача и държи историческия рекорд за най-много мачове", припомнят още мадридчани