Могъща Звезда и бивш вратар на Лудогорец нашамариха Копенхаген в Дания

Дузпи и червени картони решиха съдбата на участника в следващия кръг на Шампионската лига

Спорт
08:42 - 14 Август 2019
2228
Могъща Звезда и бивш вратар на Лудогорец нашамариха Копенхаген в Дания

Сръбският гранд Цървена звезда достигна плейофите за влизане в групите на Шампионската лига, където ще срещне швейцарския Йънг Бойс, след невероятна драма с дузпи в Копенхаген срещу местния едноименен тим.

В главен герой за отбора от Белград се превърна преминалият и през Лудогорец вратар Милан Борян, който направи няколко решителни спасявания в редовното време, а при дузпите хвана три удара и сам реализира един.

След 1:1 в Белград, тази вечер в Копенхаген резултатът се повтори, като сърбите играха с човек по-малко от 55-ата минута, когато Неманя Мулинович беше изгонен. Сърбите закономерно се затвориха и вкараха мача в продължения, в които не паднаха голове, а драмата при дузпите беше пълна, като и двата отбора направиха куп пропуски, а над всички беше Милан Борян, който компенсира грешките на съотборниците си.

Сърбите не успяха да спечелят в Белград, когато бяха ощетени с пресилена дузпа в края и излязоха амбицирани за реванш в Копенхаген. Още в първата минута сърбите имаха претенции за наказателен удар, след като Иванич беше повален, но съдията от Литва подмина ситуацията. Това не намали решимостта за “звездашите”, които стигнаха до откриване на резултата в 17-ата минута, когато Марко Марин центрира в наказателното поле, където ганаецът Ричмънд Боакие успя отблизо да преодолее вратаря. Домакините взеха инициативата и стигнаха до изравнителен гол в самия край на първото полувреме, когато след едно центриране на Бенгтстон звездата на Копенхаген Даме Н'Дойе изравни, след като се пребори със защитниците на Звезда Дегенек и Родич в наказателното поле и с глава прати топката в мрежата за 1:1.

Второто полувреме започна с отменен гол на Звезда и червен картон за Неманя Мулинович, който удари в лицето Н’Дойе при борба за висока топка. От този момент до края на редовното време играта се водеше пред вратата на Звезда, а Борян на няколко пъти с решителни намеси предотврати голове. В 113-ата минута численото равенство на терена се възстанови, след като домакините останаха с 10 души. Така се стигна до дузпите, които не бяха за хора със слаби нерви. Те се биха на вратата пред трибуната с фенове на Копенхаген. Точката за изпълнение на наказателни удари беше буквално изрината и превърната в дупка, което доведе до общо девет пропуснати наказателни удара и от двата отбора.

Още първият изпълнител на Звезда Марин сбърка, като уцели гредата.

Пропуски за сърбите направиха още Йевтович, Йованчич и Шимич, но Борян компенсира грешките им, като хвана ударите на Бенгтсон и Н’Дойе, а Фишер и Бартолец сбъркаха. Наложи се двамата вратари да си изпълнят наказателни удари, като и двамата не сбъркаха.

При повторното завъртане на изпълнителите Панков вкара, а Борян хвана удара на Уинд и прати Цървена звезда поне в групите на Лига Европа, ако не успее да преодолее Йънг Бойс в плейофа.