Молде сложи край на приказката за сензацията Клаксвикар

Спорт
11:31 - 16 Август 2023
2915
Молде сложи край на приказката за сензацията Клаксвикар

Сензацията Клаксвикар (Фарьорските острови) приключи пътя си в Шампионската лига, но продължава в турнира Лига Европа, след като норвежкия Молде ги победи във втория мач на третия кръг с 2:0 след продължения.

Така норвежците отиват в плейофа за попадане в групите на най-комерсиалния турнир с общ резултат 3:2.

Футболистите на Молде започнаха агресивно срещу полуаматьроския отбор от Клаксвик, който до тук отстрани унгарския Ференцварош и шведския Хекен (Гьотеборг). Още в 7-ата минута попадение на Молде беше отменено заради засада, прегледана със системата за видеоповторения ВАР.

Но 10 минути по-късно Кристиан Ериксен откри резултата. Молде продължи да доминира, но в 73-ата минута гостите от северия архипелаг можеха да изравнят. Ударът на Луис Хаси, който иначе работи като директор в транспортна фирма, се отби в гредата. Победата за по-класния норвежки отбор дойде в 112-ата минута, когато десният защитник Мартин Линснес вкара за 2:0.

По този начин Молде се класира за плейофния кръг, където ще срещне Галатасарай. Турският гранд победи с 1:0 Олимпия (Любляна) и в мач реванш от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Единственото попадение за турския шампион отбеляза Мауро Икарди в 24-тата минута.

Така с общ резултат 4:0 Галатасарай елиминира съперника си.

Турците започнаха по-добре мача и натисна съперника си. Така се стигна до 24-тата минута, когато след неразбория в отбраната на Олимпия топката бе свалена с глава от Бариз Йълмаз към Мауро Икарди, който се разписа отблизо с левия крак за 1:0.

Попадението сякаш поотпусна Галатасарай, които намалиха оборотите, макар че създадоха още няколко интересни ситуации пред вратата на Олимпия. След почивката за домакините се появиха и новите попълнения в атака Вилфрид Заха и Седрик Бакамбю, които обаче не съумяха да се разпишат.

Неприятната новина за турците дойде в 65-тата минута, когато Лукас Торейра бе изгонен с директен червен картон за грубо нарушение срещу Руи Педро. В крайна сметка обаче дори и с човек по-малко турският шампион успя да съхрани аванса си.

Олимпия продължава участието си в Лига Европа срещу победителя от двойката Карабах - ХИК.