Монако изплува в проливния дъжд в Загреб

Хърватите от Динамо пропиляха аванс от два гола

Спорт
11:08 - 03 Октомври 2024
1226
Монако изплува в проливния дъжд в Загреб

Динамо Загреб пропусна да бие Монако във втори кръг на Шампионската лига. Под проливния дъжд на „Максимир“ двата тима направиха 2:2, а хърватите могат много да съжаляват, тъй като водеха с 2:0 до 74-тата минута.

Новият треньор на „сините“ Ненад Биелица дебютира в евротурнирите начело на хърватския шампион. Предшественикът му Сергей Якирович бе уволнен след загубата 2:9 от Байерн Мюнхен.

След два изиграни кръга от новата фаза на ШЛ, Монако е с 4 точки, а Динамо със само една.

Началото на „Максимир“ бе двуостро. Мартин Батурина стреля в стената от фал от опасна позиция в 5-ата минута, а девет по-късно Такуми Минамино стреля с глава и само намесата на Иван Невистик го лиши от гол.

В средата на полувремето мачът утихна, но в края на частта „модрите“ удариха. Динамо организира феноменална контраатака в продължението на първото полувреме. Мартин Батурина чукна Петър Сучич, който завърши нападението на хърватите с гол за 1:0.

Хърватският хегемон можеше да си донесе и по-комфортен аванс в началото на вторите 45 минути. Таранът Бруно Петкович стреля с глава покрай вратата на монегаските.

Все пак след 66 минути игра грандът от Загреб направи 2:0. Младата звезда на тима Мартин Батурина отбеляза във вратата на тима от Княжеството с топовен изстрел от дъгата.

Четвърт час преди края Монако съхрани надеждата си за нещо повече от загуба. Мохамед Салису бе най-съобразителен в наказателното поле на хърватите, забивайки топката с глава в мрежата на Невистик.

Монако спаси точката в предпоследната 89-а минута, когато Денис Закария вкара от 11-метров наказателен удар.