Монако продължава напред след лесен успех над Амиен

Попаденията за монегаските реализираха Орлеан Чуамени и Кевин Фоланд

Спорт
11:34 - 09 Февруари 2022
1205
Монако продължава напред след лесен успех над Амиен

Монако се класира за 1/2-финалите на турнира за Купата на Франция, след като победи Амиен с 2:0. Попаденията за монегаските реализираха Орлеан Чуамени и Кевин Фоланд, които се разписаха във всяко едно от полувремената. 

По този начин Монако стана първият полуфиналист в турнира за Купата на Франция.

Двубоят започна страхотно за домакините от Монако, които поведоха още в 5-ата минута. Орлеан Чуамени се възползва от една лошо избита в наказателното поле топка и с мощен удар се разписа за 1:0. В средата на полувремето Амиен върна попадението, след като Шадрак Аколо отбеляза. Голът му обаче бе отменен заради засада. 

В началото на второто полувреме Амиен имаше много добро положение за гол. Кадер Бамба получи отлично подаване в пеналта, но ударът му бе отразен блестящо от Вито Манон.

Монако реализира втори гол в 54-ата минута. Манес Аклиуше намери Кевин Фоланд в наказателното поле и той с точен удар прати топката в мрежата на Амиен. В първата минута на даденото от съдията продължение домакините можеха да вкарат и трето попадение, но ударът на Софиан Диоп от границата на пеналта мина на сантиметри покрай дясната греда.