Монца на Вальо Антов измъчи Лацио

Все пак орлите биха с 1:0

Спорт
11:44 - 11 Ноември 2022
2053
Монца на Вальо Антов измъчи Лацио

Лацио постигна трудна победа с 1:0 у дома срещу Монца в двубой от 14-ия кръг на Серия А и по този начин излезе на второ място във временното класиране в шампионата с 30 точки. „Бианкоросите“, за който неизползвана резерва остана българският национал Валентин Антов, остават на 15-о място с 13 точки на сметката си. Единственото попадение в мача бе дело на Лука Ромеро.

Двубоят на „Олимпико“ започна със студен душ за хората на Маурицио Сари, като в 11-ата минута Андреа Петаня прати топката в мрежата на Иван Проведел, но след преразглеждане на ситуацията бе отсъдена засада.

В 18-ата минута Мануел Лазари падна в наказателното поле, но претенциите му за дузпа не бяха уважени от съдията Алберто Санторо.

Десетина минути преди края на първата част домакините стигнаха до добър шанс, но Матиас Весино стреля покрай вратата, след като засече подаване на Фелипе Андерсон.

Натискът на Лацио даде резултат в 69-ата минута. Тогава Адам Марушич центрира от фланга, но удар на Педро бе блокиран. Топката обаче стигна до Лука Ромеро и при добавката той вкара за „орлите“.

До края на мача не се стигна до нови интересни положения пред някоя от двете врати, а Монца завърши срещата без точен удар в очертанията на вратата на Иван Проведел.