Монца стяга ударен тандем - Икарди и Дибала

Спорт
20:45 - 02 Юли 2022
2730
Монца стяга ударен тандем - Икарди и Дибала

Новакът в Серия “А” Монца стяга повече от амбициозна селекция за новия сезон. Отборът на българския национал Валентин Антов вече се подсили с Андреа Ранокия от Интер и Алесио Краньо и Андреа Карбони от Каляри, но плановете са съвсем скоро в тима да акостират едно или две попълнения със звезден статут.

Според известния журналист Джанлука Ди Марцио спортният директор на Монца Адриано Галиани работи за привличането на Мауро Икарди и е водил разговори със съпругата на аржентинския нападател Уанда Нара, която е и негов личен агент. Икарди вкара само 4 гола в Лига 1 през миналия сезон и Пари Сен Жермен търси начини да се освободи от него.

Още по-любопитното е, че Монца се опитва да вземе и Пауло Дибала. Бившият нападател на Ювентус е свободен агент след изтичането на договора си с “бианконерите”. Очакваше се той да премине в Интер, но преговорите между двете страни зациклиха и Галиани е готов да се възползва.

Сред другите трансферни цели на Монца са защитниците Каан Айхан от Саосуоло и Оскар Мингеса от Барселона, за когото са водени предварителни разговори.

Както е известно, собственик на Монца е дългогодишния бос на Милан Силвио Берлускони.