Монклер прави якета от отпадъци

Облеклата са 100% екологични

Стил
15:15 - 15 Януари 2021
4215
Монклер прави якета от отпадъци

Тази година започва с важна стъпка към устойчивост: Монклер пусна яке, изработено изцяло от устойчиви материали. Издаването беше първата фаза на нов проект за марката, наречен "Born to protect". Той е изцяло посветен на намирането на по-устойчиви решения за нови колекции и продукти. 

Новите якета са 100% екологични: всички тъкани, използвани при тяхното шиене, с изключение на пълнежа, са напълно рециклирани. Например в производството се използва екологичен найлон Econyl, който е създаден от отпадъци, открити на земята и в световния океан. Всички фитинги, използвани в производството, също са еко. Монклер гарантира че целият гъши пух, използван за него, се получава етично в специални ферми, одобрени от експерти. От 2015 г. Moncler следи отблизо как се набавят суровините за пълнене на пухените им якета.

Промените в посока на устойчивост се отразиха и върху опаковката на продуктите: всички кутии за подаръци и торбички за нови продукти са направени от рециклирана хартия. Всички нови якета все още се предлагат само в черно, но вече са създадени модели за мъже, жени и дори деца. До края на тази година компанията планира да постигне пълен въглероден неутралитет.