Монреал Канейдиънс удари Бъфало

Спорт
11:22 - 24 Октомври 2023
1865
Монреал Канейдиънс удари Бъфало

Bратарят Джейк Алън отрази 36 удара и помогна на Монреал Канейдиънс да се наложи като гост на Бъфало Сейбърс с 3:1 в среща от първенството на НХЛ.

Това е трета победа в първите пет мача за канадския отбор от началото на сезона и той има 7 точки, заемайки трето място в Атлантическата дивизия. Бъфало е последен в същия поток с четири пункта.

Освен вратаря, Танър Пиърсън и Брендън Галахър се отличиха с по един гол и една асистенция за гостите от Монреал. И те откриха резултата още в 2:56 минута на мача чрез Джъстин Барън, който използва асистенция на Арбър Джекай. Но домакините от Бъфало изравниха само 5 минути по-късно благодарение на Джеф Скинър, който се разписа при числено превъзходство, получило се след наказание на Галахър за препъване.

Втората третина мина без голове, но още в 3:31 минута на третата гостите от Монреал отново излязоха напред в резултата. Галахър вкара за 1:2, след като беше най-съобразителен при загубена шайба в центъра на леда, напредна и я мушна под вратаря Ерик Комри. В 16:53 минута на последния период дойде ред и на Монреал да се възползват от числено превъзходство и Пиърсън вкара заключителното попадение.