Монтанско без вода, бурята преди седмица повреди помпените станции

Повалените стълбове още стоят неремонтирани

Новини
14:11 - 02 Декември 2023
2445
Монтанско без вода, бурята преди седмица повреди помпените станции

Заради повалени от снежната буря преди седмица стълбове от електропреносната мрежа седем помпени станции, които изпомпват вода до различни села в областите Монтана и Враца, не работят, предава БТА. Електричеството за битовите абонати е възстановено във всички селища на региона, но в някои села няма вода заради останали без ток помпени станции, съобщи областният управител на Монтана Ивайло Антонов.

В момента екипите на „Електрохолд“ работят на мястото на авариите, но поставянето на нови стълбове става по-бавно, отколкото подмяна на скъсани жици и заради това все още има селища без вода.

За помпената станция до село Кобиляк в община Бойчиновци, която захранва с вода няколко села от община Бойчиновци и две села в област Враца, ще бъде доставен генератор на течно гориво. Мярката се предприема, за да може да бъде пусната водата в тези села, тъй като захранването с електричество не може да бъде възстановено бързо поради многото повалени от бурята стълбове от електропреносната мрежа, уточни Антонов.