Морфов нарече "нищожество" директора на Народния театър

Васил Василев имал "стабилен чадър над главата си", твърди режисьорът

Новини
17:10 - 10 Януари 2023
3697
Морфов нарече "нищожество" директора на Народния театър

"Аз с нищожества не общувам". С тези думи главният режисьор на Народния театър “Иван Вазов” Александър Морфов обяснява служебните си отношения с директора на първата ни трупа Васил Василев.

Васил Василев

В интервю за сайта “Площад Славейков” Морфов признава, че именно той стои зад новата акция с надрасканите врати - този път надпис “Официален офис на ДПС” се появява на вратата на директора. Надраскана повторно е и вратата на пиарката Велислава Кръстева с “Приемна на ДПС”. За случая съобщи вчера първи Lupa.bg
 
В интервюто си Морфов посочва, че действията му са провокирани от случващото се в театъра, който по думите му се е превърнал в “безмозъчна партийна централа” заради управлението на Васил Василев, който действа като “едноличен феодал” и си играе със слабостите на бедните хора. Според него, Василев е купил артистите и е разцепил театъра на две с помощта на “заплахи, инсинуации, лъжи, комисии, подтикване към доносничество, посещение при президента…”.

Според Морфов директорът Василев “има много стабилен чадър над главата си”, след като отказва да дава отчети и сведения на Министерството на културата и Народното събрание. Заяви обаче, че не знае каква е ролята на държавния глава, при когото ходиха актьорите от първата ни трупа.