Мошеници правят пари на гърба на Левски

От „Герена” вдигнаха аларма за измами в дарителската кампания

У нас
14:32 - 20 Февруари 2020
1871
Мошеници правят пари на гърба на Левски

Мошеници се опитват да правят пари на гърба на закъсалия финансово Левски. От „Герена” вдигнаха аларма, че се пробват измами покрай дарителската кампания – зложелатели събират пари от името на клуба за лична облага.

Само за последните 15 дни Левски събра над половин лева, официално обявиха от клуба. Точната сума, постъпила в касите на "Герена" между 3 и 18 февруари, е 500 849 лева.

Това се случи след задържането на свързания със собствеността на клуба Васил Божков в ОАЕ и неяснотата около бъдещето на сините. Ситуацията доведе до активизиране на запалянковците, които купуват абонаментни карти.

Ето какво написаха от "Герена" в социалните мрежи по повод дарителската кампания:

"Левскари, обръщаме внимание, че единствените начини да подпомогнете любимия клуб са чрез официално обявената дарителска сметка и кампанията за закупуването на абонаментни карти, билети и артикули от клубния магазин.

ПФК Левски получи сигнали, че неизвестни лица се облагодетелстват от създалата се ситуация и събират пари от името на клуба. Категорично се разграничаваме от такива действия и подчертаваме, че подобен тип набиране на средства не се организира от клуба или във взаимодействие със структурите на организираните привърженици!

Единственият и официално обявен от ПФК Левски метод за даряване на средства е описан детайлно на сайта на кампанията: www.levski.com

В същото време, сигнали за злоупотреби с марката Левски достигнаха до нас и за фен артикули, които се разпространяват в интернет, декларирайки, че част от приходите ще постъпят в помощ на ПФК Левски!

ПФК Левски Ви призовава при поръчка или покупка на артикули на любимия клуб, да го осъществявате само от официални източници, а не от такива, които не са оторизирани и не си партнират с клуба.

Благодарим ви за подкрепата!".