Мощен Лион не остави шансове на Монако

Хлапетата разбиха клуба от Княжеството с 4:1

Спорт
12:03 - 26 Октомври 2020
1254
Мощен Лион не остави шансове на Монако

Олимпик Лион не остави шансове при домакинството си на Монако от осмия кръг на Лига 1, печелейки с разгромното 4:1 двубоя. Попаденията в мача бяха дело на Мемфис Депай, Усем Ауар и Токо Екамби, който се разписа на два пъти. Почетният гол за гостите пък дойде благодарение на Уисам Бен Йедер от дузпа.

Гостите започнаха срещата по-добре, като още в 3-та минута Стеван Йоветич пробва удар, който обаче бе спасен в долния десен ъгъл на вратата от Антони Лопес.

Само минута по-късно голямата звезда на домакините Мемфис Депай опита далечен изстрел, който мина на сантиметри покрай целта. Опитите на нидерландеца продължиха и в следващите минути, но без успех.

В 11-та минута Юсуф Фофана стреля с глава, но право в центъра на вратата и не затрудни Лопес.

Домакините отвърнаха светкавично и минута по-късно вече бяха напред в резултата благодарение на Депай, който с добре премерен удар намери долния ляв ъгъл.

В 20-та минута Фофана отново стреля, но и този път Лопес не му отстъпи.

Монако продължи да напъва в търсене на изравнителен гол, като на няколко пъти бяха гостите пропуснаха добри възможности.

Лион обаче бяха безпощадни и в 34-та минута резултатът бе удвоен чрез Токо Екамби.

Именно Екамби бе отговорен и за третото попадение в мача, след като в 40-та минута си спечели дузпа. Усем Ауар се нагърби с отговорността и не сгреши за 3:0.

Четири минути след това Екамби отново тероризира защитата на „червено-белите“ и отбеляза втория си гол в срещата – 4:0.

Драмата продължи и през втората част, когато две минути след подновяването на играта бе отсъдена втора дузпа, но този път тя бе в полза на Монако след нарушение на Синали Диоманде. Уисам Бен Йедер застана зад топката и намали на 4:1.

Голът даде импулс в играта на гостите, които тръгнаха стремглаво напред с надеждата за уникален обрат, но опасните положения бяха рядкост.

В 77-та минута Муса Дембеле можеше да увеличи преднината на Лион, след като стреля от центъра на наказателното поле, но ударът мина встрани.

Дембеле стреля отново няколко минути по-късно, но и този път остана разочарован.

В 89-та минута Мелвин Бар остави домакините с човек по-малко, след като получи червен картон.

В самия край на срещата 20-годишният Софиан Диоп можеше да намали преднината на „хлапетата“, но ударът му бе спасен.

С тази победа Лион се изкачи до 6-то място с 13 точки, а Монако падна до 12-та позиция с 11 точки.