Москов : Ще си направим сглобка в СОС

Председателят на КОД е убеден, че до нови избори няма да се стигне

Новини
11:23 - 26 Ноември 2023
3219
Москов: Ще си направим сглобка в СОС

Предсрочни избори заради несъставяне на Общински съвет в София няма да има. Ще се сформира някакъв вид сглобка, както е на национално ниво. Това каза по НОВА д-р Петър Москов, председател на партия КОД.

"Бъдещето на София ме притеснява, защото в момента мнозинството в Общинския съвет даде възможност за управление на хора, които представляват модерна лява алтернатива. Ние от "Синя София" може да бъдем само дясна опозиция. Хората, които софиянци овластиха с вота си, гледат на комфорта като проблем пред идеологията им. За нас е важно водене на различни политики. Не бива да бъдат подкрепяни олигархични лобита", коментира той. 

По думите му ГЕРБ и ПП си играят на опозиция, докато заедно управляват. "Това е фокус, илюзия. Спорът за председател на Общински съвет не е за конкретен човек. Вили Лилков няма как да бъде такъв, защото неговата програма не съответства на тази на мнозинството - не води леви политики. Протестът на феновете в София е срещу ръководството на българския футбол, което в настоящия си вид трябва да си отиде.

Голямото престъпление беше, че беше допусната културата на гетото в центъра на столицата. Това е глупаво политическо решение. ДБ извърши предателство, като започна да прави съдебна реформа с ДПС", заяви Москов.