Москов: Василев и Петков са леви, колкото е лява дясната ми обувка

Водим разговори с републиканците на Цветанов, призна лидерът на КОД

Новини
09:50 - 26 Септември 2021
3652
Москов: Василев и Петков са леви, колкото е лява дясната ми обувка

Да, имаме разговори за принципи с републиканците на Цветан Цветанов, както и с други формации, призна в ефира на БНТ бившият здравен министър и лидер на КОД Петър Москов.

КОД говори с различни партньори с основното разбиране, че изборът е между дясното консервативно и лявото, другото го видяхме, каза Москов пред БНТ.

Някогашният заместник на Костов коментира и горещата тема в политиката - новата партия ПП на двамата ексслужебни министри, както и тезата им, че искат с десни инструменти да постигнат леви мерки.  

"Познавам Асен Василев и Кирил Петков от доста време, уважавам ги. Те са умни, подготвени и амбициозни хора, но са толкова леви, колкото е лява дясната ми обувка. Оттам нататък не искам да кажа нищо, освен че е тъжно да бъдат използвани в реализиране на политическите цели на президента Радев", каза Москов.

Партията мандатоносител на "Продължаваме промяната" на бившите служебни министри "Средна класа" бе партньор именно на КОД на последните избори.

Москов направи комплимент на соцлидерката Искам друг президент, каза още Москов. А от гледна точка на почтеността - на мен Корнелия Нинова. Изглежда ми почтена, чисти си партията, води някаква целенасочена политика, но това не може да я направи мой политически съмишленик, та тя иска да вдига данъци, отсъди шефът на КОД.

Според Москов сегашният скок на цената на електроенергията е политиката на левицата в Европа, която преди 10 години казала, че трябва да пазим природата и да сменим енергоизтониците и надделяла над дясното разбиране, че трябва да имаме силна икономика, преди да затваряме въгледобива. Не е причината в КЕВР, а в парите от квотите, които отиват в политическите покровители на тези хора. В България - на г-н Прокопиев и други спонсори, които имат фотоволтаици.

Целите на Зелената сделка трябва да бъдат постигнати, но след като излезем от ковид кризата. След като Полша е дала 2050 г. като дата за затваряне на мините, и ние трябва да дадем такава, заяви още Москов.