Мостът на Рама е на 1,7 млн. години

За него се разказва в индийските епоси

Мистика
10:18 - 30 Ноември 2022
4410
Мостът на Рама е на 1,7 млн. години

Апарат на НАСА е заснел мистериозен древен мост между Индия и Шри Ланка. Смята се, че мостът е бил използван до 1480 година, когато циклон го е отнесъл. От НАСА казват, че снимките са истински и са заснети от техни апарати, намиращи се в Космоса. Потвърждават също, че структурата не е естествена и вероятно е създадена от хора. Най-мистериозната част е възрастта на конструкцията - 1,7 млн. години.

Наскоро откритият мост изглежда е направен от верига варовикови късове. Начинът, по който е съграден и извит, показва, че е направен от хора. 30-километровата конструкция се нарича Мостът на Адам и е по-позната като Рам Сету (Ram Setu).

Веригата варовикови камъни започва от индийския остров Памбан и завършва при остров Маннар, който принадлежи на Шри Ланка. Дълбочината на водата между Индия и Шри Ланка е от 1 до 10 метра и това винаги е затруднявало изключително корабите, които преминават оттам.

В индийската легенда, наречена Рамаяна, която разказва за събития от преди 1,7 милиона години, има споменат мост, който е построен под зоркия поглед на безсмъртния Рама. Въпреки че археолозите не се допитват до легендите, тази информация подкрепя идеята, че индийските легенди не са само легенди.

Според хиндуистката митология мостът е построен по време на „Трета юга“ (преди около 1,7 милиона години), за да може Рама да стигне до Шри Ланка, където красивата кралица Сита е била държана като заложник на демона Равана. Рама потърсил помощ от Хануман, друга колоритна фигура от индийската митология. Това е индийският бог маймуна. Хануман събрал войските си – хиляди маймуни-хора – и ги накарал да построят пътека до Шри Ланка.