Моторист изплака: Кортеж на Радев ме засече, оцелях на косъм

Общество
15:00 - 24 Август 2020
13755
Моторист изплака: Кортеж на Радев ме засече, оцелях на косъм

Столичният моторджия Й. С. (името се пази в редакцията) разказа ужасяваща история как е бил засечен без всякаква причина от кортеж на НСО и едва е отървал кожата на Подбалканския път в неделя. Според любителя на високите скорости, който живее втори живот, кола на охранителната служба се е опитала да го изхвърли от пътя между селата Розино и Иганово.

Човекът не знае кого са пазили дивите гавази, но предполага, че става въпрос за автомобили на президентството, които са се прибирали от тържествата на връх Шипка. И директно пита държавния глава Румен Радев докога талибаните с буркани ще продължават да застрашават живота на гражданите на пътя.

Lupa.bg не успя да се свърже с ръководството на НСО за коментар, като ни беше заявено, че служителите, които могат да ни отговорят, са в отпуск. Запазваме обаче правото на отговор от страна на агенцията. А ето го и страховития разказ на Й. С. от първо лице, който прилага и снимка на местопроизшествието:

Излизам от лек завой (координати 42.686526, 24.651406 - малко преди село Иганово, Карловско - бел. ред.) и срещу мен права отсечка. Стотина метра зад мен още един мотор. Пред мен нищо, освен джип на НСО и няколко коли със светлини около него. В този момент водещата кола влиза в насрещното и започва да кара директно срещу мен. Скачам на спирачките и се изнасям плътно вдясно, буквално карам по маркировката докато се опитвам да намаля (само по себе си много опасно), а асфалтът свършва с 10-15-сантиметров праг, който докосна ли, станал съм на кълбета. Колата продължава да кара в насрещното право срещу мен с висока скорост и се изнася плътно до банкета, така че да не мога да я заобиколя ако се стигне до разминаване. Който е минавал от там знае, че отсечката не е много дълга и няма допълнителни ограничения на скоростта. Всичко се случва за секунди. След като бях 'избутан' почти извън пътя, водещата кола се прибра в лентата си петдесетина метра преди да ме отнесе и си продължиха. Че така де, въпросът ми е 'кому е нужно'?