Мотористи организират бдение в памет на жертвите от катастрофата Плевен - Ловеч

Организаторите искат промени в Закона за движение по пътищата

Новини
12:29 - 22 Юли 2023
2858
Мотористи организират бдение в памет на жертвите от катастрофата Плевен - Ловеч

Бдение в памет на жертвите на тежката катастрофа, която стана на пътя Плевен – Ловеч в четвъртък вечерта, организират плевенските мотористи. То ще се състои при Тенекиения хан от 18:00 часа днес, като ще бъде затворен и пътя в този участък, съобщи за БТА Божана Костова от организаторите.

Ние ще направим не протест, а ще почетем поредните жертви, млади хора, които загубиха живота си във войната на пътя и да заявим нашето категорично желание за строги наказания за безотговорните шофьори, подчерта Костова. 

Не бива да се допускат на пътя вече шофьори, които употребяват наркотици, сядат зад волана пияни и погубват невинни човешки животи. За пореден път на нас ни е отнет приятел, две деца остават сираци. Това не може да продължава така, добави плевенчанката.

Организаторите на бдението призовават шофьорите, които ще пътуват по пътя Плевен – Ловеч, да имат търпение при затварянето на участъка в района на Тенекиения хан. Правим това за всички нас, за да се обърне внимание на жертвите на войната по пътищата, категорична е Божана Костова. 

Тя добави, че трябва да има промяна в законите и да се налагат по-строги наказания на виновните шофьори, производствата да са по-бързи, за да има възмездие за близките на семействата на жертвите. Съдебната система трябва да е по-бърза, по-категорична и по-тежка, за да не остава чувството за безнаказаност при шофьорите, които редовно нарушават правилата за движение по пътищата, смята плевенчанката.

При тежката катастрофа, станала около 22:00 часа на 20 юли при разклона за село Ралево на пътя Плевен – Ловеч, загинаха трима души.

Пътният инцидент се разиграва след като "Мерцедес", управляван от 30-годишен неправоспособен шофьор, навлиза в насрещното движение и блъска с предната лява ъглова част, движещ се от Плевен към Ловеч, мотоциклет, управляван от 44-годишен мъж. При сблъсъка загива мотоциклетистът, 34-годишна пътничка на мотора, както и 28-годишен мъж, който се е возил в лекия автомобил. Към момента шофьорът е задържан за 72 часа.