Моу за наказанието на Юве: Това е някаква шега

Спорт
12:52 - 23 Май 2023
1363
Моу за наказанието на Юве: Това е някаква шега

Една от основните теми при изказването на старши треньора на Рома Жозе Моуриньо след равенството 2:2 срещу Салернитана бяха отнетите от актива на Ювентус 10 точки.

„Бианконерите“ загубиха с 1:3 от Емполи и до голяма степен се сбогуваха с шансове за Шампионска лига.

Според португалския специалист не е нормално толкова ключово решение на съда да влиза в сила при оставащи два кръга от Серия А.

Припомняме, че първоначално на първа инстанция от актива на Юве бяха отнети 15 точки. После временно бяха върнати и в крайна сметка наказанието на „старата госпожа“ заради финансовите неуредици е 10 точки.

„Това трябва да е шега, да го научаваме при оставащи два кръга. Странно е за нас и за всички останали, дори за Ювентус. Нагласата ни щеше да е различна, ако имахме тази информация преди мачовете с Монца и Болоня. Съжалявам за Алегри и футболистите му”, каза Жозе Моуриньо.

„За мен сезонът е опорочен, но не искам да говоря повече за това. Съжалявам за професионалистите като мен, които плащат за грешките на директори и цели клубове”, продължи той.

След ремито със Салернитана Рома заема 6-ото място в класирането с актив от 60 точки, на 4 зад четвъртия Милан. Основна цел на Жозе и компания остава класиране в Шампионска лига през спечелването на Лига Европа, където на финала ще се изправят срещу Севиля.