МС осъди атаката в Москва и призова за разследване

Българските власти изказаха съболезнования на семействата на жертвите

Новини
12:56 - 23 Март 2024
2156
МС осъди атаката в Москва и призова за разследване

България изразява съболезнования на близките на жертвите на терористичния акт в Москва, обявиха в позиция, публикувана на фейсбук страницата си от Министерския съвет в оставка. 

Категорично осъждаме тероризма във всички негови проявления, пише още в позицията.

Призоваваме за разследване и изясняване на обстоятелствата, довели до извършването на нападението, допълват от правителството в оставка. 

Въоръжени мъже в камуфлажни униформи откриха снощи стрелба с автоматични оръжия в концертна зала в руския град Kрасногорск, последвана от огромен пожар. При нападението, за което пое отговорност групировката "Ислямска държава", до момента има данни за 93 жертви. В болници са 121 ранени, от които 60 са в тежко състояние. Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) е докладвала на президента Владимир Путин, че са задържани 11 души, включително четирима пряко замесени в атаката.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FGovernment.of.Bulgaria%2Fposts%2Fpfbid0okaSvB8BPGvtHHKG4Rp8GiWVSYkhCfZxRG8dunfTfMXeabaB63eM8pEfJ13f5ryWl&show_text=true&width=500" width="500" height="544" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>