Мутри вън?! Пуснаха тениски на ВИС-2 (СНИМКИ)

Личности
17:19 - 30 Март 2021
28286
Мутри вън?! Пуснаха тениски на ВИС-2 (СНИМКИ)

Братята Васил и Георги Илиеви, които години наред оглавяваха страховитата империя ВИС-2, още са живи. Lupa.bg установи, че специално за феновете на силовата групировка предприемчиви търговци са създали тениски с логото на трибуквената фирма, рушила съня, и не само, на хиляди българи в годините на прехода.

Фланелките се предлагат в два цвята - черен и бял и опция за разрлични размери, чак до внушителния 5XL за истински бабанки. Цената е почти символична - 24,90 лв.

Дали приносителите на памучната провокация са наясно, че ВАИ холдинг (Васил Андреев Илиев холдинг) е наследник на застрахователната компания ВИС-2 и на охранителната фирма ВИС-1, ръководени от Васил Илиев, и че след убийството му на 25 април 1995-а бизнесът е поет от неговия брат Георги Илиев, Lupa.bg дълбоко се съмнява.

Според специален доклад на МВР от октомври 1995 г. по онова време ВИС-2 притежавала имущество за 5 млрд. лв., голяма част от които придобито чрез сделки с неизяснена законност, т.е., престъпления.

Сега, обаче, братята от Кюстендил, родния град и на Мая Манолова, отново са на мода, баш когато израза "Мутри, вън" влезе даже в предизборна употреба. Срещу 25 лева.