МВР: Безпрецедентна по размери акция се провежда в Костенец

Новини
08:34 - 17 Май 2019
2768
МВР: Безпрецедентна по размери акция се провежда в Костенец

„В момента в Костенец тече безпрецедентна по размери акция. Взимаме всички необходими мерки”. Това обяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов по време на брифинг на МВР.  

Целият град е блокиран. Органите на МВР и жандармерията продължават издирването на Стоян Зайков, заподозрян за убийството на бившата си приятелка. По думите на Ивайло Иванов в няколко периметъра се извършват проверки и те са блокирани.

„Специализираните части извършват проверка на всяка една постройка. Не са готови експертизите, които категорично да ни потвърдят, че извършителят е един й същ, но основната версия е такава”, каза още Ивайло Иванов. Той коментира и случая с второто убийство в града. „Сигурни сме, че убийството е станало вечерта на 14 май. То е извършено с гладкоцевно оръжие. Няма данни за влизане с взлом в помещението, където е намерен убития. Не е ясно колко време убиецът е пребивавал в дома на Валентин Петров”, каза още Ивайло Иванов.

Той допълни, че за хората, които смятат, че са застрашени, е осигурена постоянна охрана. „Нямаме доказателства,че има списъци с потенциални жертви. Ако има такъв списък, той е в потенциалния заподозрян. Не сме намирали подобна информация. Това са слухове, но сме длъжни да вземем всички мерки за сигурност”, поясни  Ивайло Иванов. 

По думите му в четвъртък вечерта жена е подала сигнал, че заподозреният е забелязан в Сандански, който обаче е бил фалшив. „Зачестиха сигналите от граждани. Реагираме на всеки от тях, докато не се убедим в истинността му”, заяви Ивайло Иванов.